Βιβλία στα Ελληνικά

Παγκόσμια βιβλιογραφία για τις Ιαπωνικές σύγχρονες και κλασσικές πολεμικές τέχνες καθώς και για την ιστορία αυτών, μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.
ΣΤΟ ΝΤΟΤΖΟ
Ντέιβ Λόουρι

 Μια συλλογή ζωντανών και λεπτομερών δοκιμίων γραμμένων από τον Ντέιβ Λόουρι, έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους ξιφομάχους στις Ηνωμένες Πολιτείες∙ τα κείμενά του φωτίζουν την ιστορία και τη σημασία των τελετουργικών, των ενδυμασιών, των αντικειμένων και των σχέσεων που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες.
Μεταξύ των θεμάτων που άπτεται είναι:
* Ο ίδιος ο χώρος του ντότζο
* Η σχέση δασκάλου-μαθητή
* Οι υποκλίσεις
* Τι να περιμένει κανείς όταν επισκέπτεται ένα ντότζο –και τι περιμένει το ντότζο από αυτόν
* Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην εξάσκηση
* Η χάκαμα (η παραδοσιακή «φούστα») και το ντόγκι (η στολή εξάσκησης)
* Ο σιντοϊστικός βωμός

Αξιόπιστο και γεμάτο τόσο από γνώσεις όσο και από συναρπαστικές ιστορίες από την εμπειρία του συγγραφέα, το Στο Ντότζο είναι ένα βιβλίο μελέτης για τους αρχάριους μαθητές και ένα εγχειρίδιο αναφοράς για τους πιο προχωρημένους.
Σχήμα: 14×21
Σελίδες: 232
ISBN : 978-618-81037-0-2

Ντέιβ Λόουρι
Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Ντέιβ Λόουρι έχει στο ενεργητικό του μια σημαντική πορεία στις πολεμικές τέχνες (κλασσικές και σύγχρονες) καθώς και στην ιαπωνική καλλιγραφία. Άρθρα του για τις πολεμικές τέχνες έχουν δημοσιευθεί σε πάμπολλα έντυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία και την Ιαπωνία, ενώ μεταξύ των βιβλίων του συγκαταλέγονται τα «Sword and Brush: The Spirit of the Martial Arts», «Persimmon Wind», «Clouds in the West: Lessons from the Martial Arts of Japan», «Moving Toward Stillness», και «The Connoisseur’s Guide to Sushi». Έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Ιαπωνία και συνεργάζεται ως κριτικός εστιατορίων στο περιοδικό St. Louis Magazine. Το Στο Ντότζο είναι το δεύτερο βιβλίο του που κυκλοφορεί στα ελληνικά. (περισσότερα)


ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ
Ντέιβιντ Λόουρι

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 14Χ21 εκ., Σελ.: 224, ISBN: 978-960-6623-34-9

Ο Ντέιβιντ Λόουρι είχε την τύχη να διδαχτεί μια από τις πιο διάσημες κλασσικές σχολές ιαπωνικής ξιφασκίας, όντας έφηβος στο Μιζούρι των Η.Π.Α.. Η Φθινοπωρινή Αστραπή περιγράφει την περιπέτειά του και παράλληλα αφηγείται την ιστορία της σχολής Γιάγκιου Σινκάγκε-ρίου. Ένα βιβλίο που αν δεν ήταν βιογραφικό θα ήταν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. (περισσότερα)

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ
Ντον Φ. Ντρέγκερ

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 14Χ21 εκ., Σελ.: 272, ISBN: 978-960-6623-32-5

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του τρίτομου έργου του Ντον Ντρέγκερ για τις πολεμικές παραδόσεις της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τρίτο (και μεγαλύτερο) τόμο, ο Ντρέγκερ εξετάζει με την επιστημονική και ταυτόχρονα πρακτική ματιά που τον διακρίνει τις σύγχρονες τέχνες και δρόμους που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας (Τζούντο, Καράτε, Κέντο κ.λπ.).
(περισσότερα)ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Ντον Φ. Ντρέγκερ

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 14Χ21 εκ., Σελ.: 144, ISBN: 960-6623-08-4

Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι της Ιαπωνίας, του οπλολόγου Ντον Φ. Ντρέγκερ. Μετά τον πρώτο τόμο και την παρουσίαση της Κλασσικής Εποχής, εδώ ο Ντρέγκερ παρουσιάζει την περίοδο 1603-1868, και τον μετασχηματισμό των τεχνών του πολέμου σε τέχνες εξερεύνησης και τελειοποίησης του εαυτού. Πλούσια εικονογράφηση από ιστορικά ντοκουμέντα και από σύγχρονους εκφραστές των κλασσικών πολεμικών δρόμων.
(περισσότερα)


ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Ντον Φ. Ντρέγκερ

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 126, ISBN: 960-6623-06-8

Ο πρώτος τόμος ενός πραγματικού έργου αναφοράς -της τριλογίας Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι της Ιαπωνίας, του Ντον Φ. Ντρέγκερ, οπλολόγου και εξέχοντος μελετητή των πολεμικών τεχνών της Ανατολικής Ασίας. Στον πρώτο αυτόν τόμο, παρουσιάζεται η κλασσική εποχή (από τις απαρχές του ιστορικού χρόνου ως το 1603), με εξαιρετική ανάλυση και πλούσια εικονογράφηση.
(περισσότερα)


ΤΟ ΖΩΟΓΟΝΟ ΞΙΦΟΣ
Μουνενόρι Γιάγκιου

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 13Χ19 εκ., Σελ.: 208, ISBN: 978-960-6623-31-8

Ένα ακόμα σημαντικό θεωρητικό –και πρακτικό!– κείμενο από τον 16ο-17ο αιώνα. Ο Μουνενόρι Γιάγκιου, μέρος της μεγάλης παράδοσης του ξίφους Γιάγκιου Σινκάγκε-ρίου, καταγράφει τις σκέψεις του για την ουσία των πολεμικών τεχνών και για την υπέρβαση του νου προς την τέχνη της ζωής. Για πρώτη φορά με σπάνιες εικονογραφήσεις από τα αρχεία της σχολής. Μεταφρασμένο επίσης από τον ειδήμονα του είδους, σερ Ουίλιαμ Σκοτ Ουίλσον.
(περισσότερα)


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΩΝ
Μουσάσι Μιγιαμότο

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 13Χ19 εκ., σκληρόδετο, Σελ.: 176, ISBN: 978-960-6623-35-6

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία της ιαπωνικής πολεμικής παράδοσης, το εγχειρίδιο του θρυλικού ξιφομάχου Μουσάσι Μιγιαμότο, σε μια νέα έκδοση, η πρώτη αυθεντική στην ελληνική γλώσσα, βασισμένη στην καλύτερη μετάφραση που κυκλοφορεί παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, αυτήν του σερ Ουίλιαμ Σκοτ Ουίλσον. Δείτε γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί το Βιβλίο των Πέντε Κύκλων ένα απολύτως αναγκαίο κείμενο για κάθε σύγχρονο άνθρωπο.
(περισσότερα)


Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ
Τακουάν Σόχο

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 13Χ19 εκ., σκληρόδετο, Σελ.: 144, ISBN: 978-960-6623-43-1

Το ξίφος και η σωστή τεχνική και αντίληψη ως προς τη χρήση του, είναι το κύριο αντικείμενο των τριών δοκιμίων που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Τα δοκίμια, δύο από τα οποία ήταν γράμματα σε δασκάλους της ξιφασκίας, γράφτηκαν από έναν μοναχό του Ζεν, τον Τακουάν Σόχο, ο οποίος είχε πάρει όρκο να συμβάλλει στη φώτιση και τη σωτηρία όλων των ζωντανών πλασμάτων. (περισσότερα)


ΚΟΝΤΟΚΑΝ ΤΖΟΥΝΤΟ
Τζίγκορο Κάνο

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 272, ISBN: 960-87285-4-1

Το βασικό βιβλίο για το Τζούντο, γραμμένο από τον Κάνο Τζίγκορο (1860-1938), τον άνθρωπο που το επινόησε. Όλες οι τεχνικές και όλα τα κάτα του Τζούντο, παρουσιάζονται σε ειδικές φωτογραφήσεις από υψηλόβαθμους δασκάλους, ενώ σε αρκετές ιστορικές φωτογραφίες, τεχνικές δείχνει ο ίδιος ο δάσκαλος Κάνο. Το βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί -και δικαίως- «Βίβλος» του Τζούντο. (περισσότερα)


ΚΙΟΥΝΤΟ Η Ουσία και η Πρακτική της Ιαπωνικής Τοξοβολίας
Χ. Ονούμα - Ν. & Τ. ΝτεΠρόσπερο

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 192, ISBN: 960-6623-07-6

Η πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιαπωνικής τοξοβολίας, γνωστής και ως «τοξοβολίας Ζεν», δια στόματος του διακεκριμένου δασκάλου Ονούμα Χιντεχάρου και των Αμερικανών μαθητών του, Νταν και Τζάκι ΝτεΠρόσπερο. Γνωρίστε την τεχνική και τη φιλοσοφία ενός συναρπαστικού πολεμικού δρόμου, ταυτισμένου με την πιο κλασσική πλευρά της Ιαπωνίας και μάθετε γιατί το να πετύχεις τον στόχο δεν είναι το απώτερο ζητούμενο! (περισσότερα)


ΚΕΝΤΟ Ο Πλήρης Οδηγός
Χιρόσι Οσάουα

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 210, ISBN: 978-960-6623-38-7

Ένα από τα πληρέστερα βιβλία για την ιαπωνική ξιφασκία, ο Πλήρης Οδηγός του Χιρόσι Οσάουα καλύπτει όλες τις διαστάσεις του Κέντο, από το πώς φοράει κανείς την πανοπλία και πώς πιάνει το ξίφος, μέχρι τις περίπλοκες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στους αγώνες. Γεμάτο πολύ επεξηγηματικά σκίτσα και με μια εκτενέστατη ενότητα για τα κάτα του Κέντο. (περισσότερα)


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΕ – ΝΤΟ
Γκιτσίν Φουνακόσι

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 112, ISBN: 960-6623-00-9

Ο «Πατέρας του Σύγχρονου Καράτε», Φουνακόσι Γκιτσίν (1868-1957), παρουσιάζει στο ευρύ κοινό την πιο δημοφιλή, ίσως, πολεμική τέχνη. Από τις σελίδες του βιβλίου αφηγείται τη γέννηση και την εξέλιξη του Καράτε, αναφέρει τις βασικές του τεχνικές, και μιλάει για τους δασκάλους του. Το βιβλίο περιλαμβάνει απλοποιημένα κάτα (τυποποιημένες διαδοχές κινήσεων), για αρχαρίους. (περισσότερα)


ΑΪΚΙΝΤΟ
Μοριχέι Ουεσίμπα

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 17Χ24 εκ., Σελ.: 144, ISBN: 960-6623-01-7

Ένα από τα δύο βιβλία του ιδρυτή του Αϊκίντο, γραμμένο πριν από τον Β΄ ΠΠ. Ο Ουεσίμπα Μοριχέι (1883-1969), δείχνει ο ίδιος τις τεχνικές που αποτέλεσαν τον πυρήνα του σημερινού Αϊκίντο, συνοδεύοντάς τις με κείμενα τεχνικά αλλά και φιλοσοφικά. Σε πολλά σημεία έχουν προστεθεί και μεταγενέστερες φωτογραφίες του, οι οποίες δείχνουν την εξέλιξη των τεχνικών στη μεταπολεμική περίοδο. (περισσότερα)


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ
Έλις Άμντουρ

Μετ.: Γρ. Μηλιαρέσης, Σχ.: 14Χ21 εκ., Σελ.: 224, ISBN: 960-6623-10-6

Ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο το οποίο θέτει ζωτικής σημασίας προβληματισμούς σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο. Με αφετηρία τις πολεμικές τέχνες, ο ψυχολόγος Έλις Άμντουρ αφηγείται ιστορίες από την προσωπική του πορεία, αμφισβητεί, προβληματίζει, προκαλεί και εκφράζει σημαντικά ερωτήματα. Σε μια εποχή που η βία τείνει να επικρατήσει, ο συγγραφέας μας φέρνει αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας μέσα από μια ολοζώντανη γραφή. (περισσότερα)