Το Μπούντο στο σανίδι!

Υπό την επιμέλεια των μαχητικών σκηνών του εκπαιδευτή Πέτρου Μουλαγιάννη 5. Νταν Αϊκίντο, 4. Νταν Ιάιντο, έκανε πρεμιέρα στις 11 Φεβρουαρίου 2017, η θεατρική παράσταση «Techou – Το τεφτέρι» στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού.

Το έργο:
Εμπνευσμένο από τα Ιαπωνικά manga και anime όπου το υπερφυσικό, το εξωφρενικό και το απίστευτο υπάρχουν ως δεδομένα, το έργο είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική, μαύρη κωμωδία με δράση, συγκίνηση, φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις, αλλά και άφθονο γέλιο.

Ένας «συλλέκτης ψυχών», ένας δαίμονας αποφασίζει να παραβεί τους κανόνες, να κατέβει στη γη και να παραχωρήσει  «την δύναμη των θεών» σε μια γυναίκα, η οποία αναπόφευκτα ξεκινάει την πορεία της προς το σκοτάδι, αφού «η εξουσία, όπως και ο έρωτας κάνουν τους ανθρώπους να χάνουν το μυαλό τους». Με βασικά μοτίβα το «χρέος» και την «επιλογή», στη σχεδόν αστυνομικής δομής ιστορία εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι με τον δαίμονα πάντα παρόν να κινεί τα νήματα, να χειραγωγεί τους ανθρώπους, να ξεσκεπάζει την ασχήμια, αλλά και να αποκαλύπτει την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής προς διασκέδαση του ιδίου και των θεατών της παράστασης...


Η παράσταση προτείνεται όχι μόνο στους θεατρόφιλους, αλλά και στους θιασώτες της Ιαπωνικής κουλτούρας και των πολεμικών της τεχνών.

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:
Στέλιος Πετράκης , Άννα Τσόλια , Ζωή Πανταζή , Στέλιος Φύτρος, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης.

Συντελεστές:
    Κείμενο: Στέλιος Πετράκης
    Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης
    Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης
    Σκηνοθεσία video: Θανάσης Νάσκαρης
    Επιμέλεια Κίνησης: Θοδωρής Πανάς
    Επιμέλεια Μαχητικών Σκηνών- aikido: Πέτρος Μουλαγιάννης
    Ειδικές κατασκευές/make up : Αλέξανδρος Λόγκος
    Hair colours/Hair Styling : Apivita
    Σκηνικό : Γιώργος Χαλκιάς
    Επιμέλεια κοστουμιών: Χριστίνα Βογιατζή
    Επιμέλεια Ήχου: Adel Amin – Στέλιος Πετράκης
    Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης
    Δημόσιες Σχέσεις: Νίκη Βογιατζή
    Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου.
    Παραγωγή: Ομάδα Παραστατικών τεχνών «akatsuki»

Κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Δευτέρα στις 20.30
Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού
Χαλκιδικής 83 και Ιερά οδός 59, 118 55 Γκάζι
Τηλ. 211-0121686

Ομάδα παραστατικών τεχνών “akatsuki”

Η νεοσύστατη ομάδα παραστατικών τεχνών “akatsuki” (Κόκκινο Φεγγάρι)  ιδρύθηκε από τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα Στέλιο Πετράκη στην Αθήνα.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της ομάδας μας αυτό θα ήταν η αποστροφή προς τον ρεαλισμό. Με εμφανέστατες και βαθιές επιρροές από τα manga και τα anime, από την λογοτεχνία του φανταστικού, του τρόμου, τα κόμικς και την κουλτούρα των σούπερ ηρώων αλλά και από τα κλασικά παραμύθια, στην akatsuki είμαστε αποφασισμένοι να καταπιαστούμε με αυτό που κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν δυνατά και τις ψυχές μας να ονειρεύονται και να επιχειρήσουμε να γείρουμε λίγο την πλάστιγγα προς το όνειρο και –γιατί όχι- προς τον εφιάλτη.