28. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kendo

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kendo (EKC) είναι μια διεθνής αγωνιστική συνάντηση kendo των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Kendo (EKF). Η EKF είναι η διεθνής ομοσπονδία των ενώσεων kendo στην Ευρώπη, καθώς και το διοικητικό όργανο για τα μέλη της EKF. Τα πρωταθλήματα διεξάγονται γενικά κάθε χρόνο, εκτός από όταν συμπίπτει προγραμματισμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kendo την ίδια χρονιά. 

Το πρώτο EKC έγινε το 1974 στο Μπλέτσλι της Μεγάλης Βρετανίας και συμπεριελάμβανε μόνο τις κατηγορίες του ατομικού και ομαδικού ανδρών. Σήμερα το πρωτάθλημα αποτείται απο 6 κατηγορίες: Ομαδικό και Ατομικό Ανδρών, Γυναικών και Τζούνιορ.

Το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kendo (EKC) θα λάβει χώρα απο τις 11 και έως τις 14 Μαΐου του 2017 στην Βουδαπέστη. Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης  >>>


Η παρουσία της Ελληνικής Εθνικής ομάδας Κέντο σε επίσημα αναγνωρισμένους αγώνες (Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα) ξεκινάει απο το 2000 με έναν αθλητή, έως το 2015 με 9 αθλητές. 
Φέτος, η ΕΟΚΙΝ δουλεύει εντατικά ώστε να στείλει στην Βουδαπέστη συνολικά 15 αθλητές και 3 συνοδούς, το οποίο σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία του kendo, η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει, εκτός απο την ανδρική ομάδα, με πλήρη γυναικεία ομάδα (7 γυναίκες) και έναν έφηβο! (Διαβάστε περισσότερα)