Ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Κέντο

 ~ του Budo Greece

Το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κέντο απολεστεί αδιαμφισβήτητα μια ιστορική στιγμή για το χώρο του Ελληνικού Μπούντο (Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών) και εν γένει όλων των πολεμικών τεχνών, πολεμικών αθλημάτων και αθλητισμού στην Ελλάδα, δεδομένου ότι στην Βουδαπέστη το Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Κέντο γνώρισε την έως τώρα καλύτερη του στιγμή.

Συγκεντρωτικά, η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά μια θέση στο βάθρο, με την δεύτερη θέση στην κατηγορία του Ατομικού Γυναικών της Αστερίας Ακύλα, ενώ επίσης για πρώτη φορά η Ελλάδα παρουσιάστηκε με πλήρη ομάδα σε όλες τις κατηγορίες. Η παρουσία όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων κεντόκα ήταν εξαιρετικές τόσο στο ομαδικό όσο και στο ατομικό ανδρών, γυναικών και τζούνιορ και κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Η εικόνα της Ελλάδας καταδεικνύει τη σκληρή δουλειά και την πρόοδο κεντόκα, δασκάλων, συλλόγων και ΕΟΚΙΝ. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚΙΝ, του εθνικού φορέα, δηλαδή, που καλλιεργεί τις πολεμικές τέχνες του Κέντο, Ιάιντο, Τζόντο και Ναγκινάτα στην Ελλάδα, κ. Σπύρος Γ. Δροσουλάκης, ευχαρίστησε και συνεχάρη με δημόσιο μήνυμα του όλους τους αθλητές, προπονητές και στελέχη της εθνικής αποστολής, ενώ η είδηση κάνει το γύρο των ελληνικών μίντια.

Παρότι διαθέτει αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται σε διασυλλογικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, το Κέντο είναι Μπούντο, δηλαδή Ιαπωνική πολεμική τέχνη, με τις ρίζες του να χάνονται στο μακρινό παρελθόν της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και στην εποχή των Σαμουράι. Ο δρόμος του ξίφους με την μορφή του σύγχρονου Κέντο αποτελεί φορέα μιας εξαιρετικής σωματικής άσκησης, καλλιέργειας του πνεύματος και πολιτισμού που αξίζει την προσοχή και προώθηση όλων μας.

Συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν τη μεγάλη στιγμή και με ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Φωτογραφία: Σπύρος Δροσουλάκης Σενσέι