Νέα διεθνή συνεργασία για τα UAD [5-6/5/2018]

 ~ του United Aikido Dojos

Το 2017 και τα 10 χρόνια του Athens Bushido Center φέρνουν για τα United Aikido Dojos μια νέα διεθνή συνεργασία, με τον Βρετανικό οργανισμό White Rose Aikikai και τον ιδρυτή του Shane Riley Shihan 7th Dan!

Μετά από μια επίσκεψη του ίδιου του Shihan Riley και ομάδας υψηλόβαθμων μαθητών και εκπαιδευτών του White Rose στο Athens Bushido Center το 2017, την προπόνηση της UAD στην σχολή- μέλος του White Rose στο Κιότο της Ιαπωνίας, καθώς και την συμμετοχή της UAD με αποστολή της τον Νοέμβριο του 2017 στο ετήσιο σεμινάριο του White Rose Akikai, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία των 2 οργανισμών για την προώθηση της τέχνης του Aikido, της κοινής προπόνησης και βελτίωσης, μέσω της πραγματοποίησης σεμιναρίων και κοινών δράσεων!

Πλέον συνεχίζουμε την διεθνή μας εξωστρέφεια δίνοντας την δυνατότητα σε ασκούμενους και των 2 οργανισμών να προπονηθούν σε ένα φιλικό Dojo σε όποιο ταξίδι τους και να φιλοξενηθούν, να προπονηθούν με ένα εξαιρετικό γκρούπ Aikidoka που χρησιμοποιούν άμεσο και αποδοτικό στιλ Aikido, να συμμετέχουν σε διεθνή σεμινάρια αλλά και κοινωνικές δράσεις!
Τα United Aikido Dojos είναι από τους ελάχιστους εγχώριους οργανισμούς, με συνεχή εξωστρέφεια, και διεθνής συνεργασίες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους μαθητές-μέλη μας, να γνωρίσουν το πραγματικό Aikido.

Λίγα λόγια για το White Rose Aikikai
Το White Rose Aikikai, μέλλος του BAB (British Aikido Board), δημιουργήθηκε το 1979 από τον Shane Riley Shihan, 7th Dan, για να προωθήσει την εξάσκηση στο πνεύμα του Παραδοσιακού Aikido όπως προήλθε από τον O-Sensei Morihei Ueshiba.
Ο οργανισμός έχει δεσμούς με πολλούς άλλους οργανισμούς αλλά και υψηλόβαθμους εκπαιδευτές στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο, κάτι που επιτρέπει την καλύτερη προώθηση των στόχων του οργανισμού. Οι στόχοι αυτοί είναι η περεταίρω ανάπτυξη του Aikido μέσω της αφοσίωσης στης αρχές και στην φιλοσοφία του και κατά συνέπεια η ανάπτυξη του κάθε ατόμου μέσω της σπουδής πάνω στο Aikido.
Στο White Rose δίνεται έμφαση στην δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα της τεχνικής, παρόλο που διδάσκονται όλα τα κομμάτια του παραδοσιακού Aikido και στην παραδοσιακή συμπεριφορά πάνω στο tatami. Η απόλαυση της εξάσκησης εντείνεται από το θετικό ομαδικό πνεύμα και το υψηλό επίπεδο σεβασμού.